Ondernemers slaan handen ineen en openen corona snelteststraat in Montfoort

In het nieuws

In verband met de groeiende vraag naar corona sneltesten opent zaterdag in Montfoort een snelteststraat. Montfoortse ondernemers hebben de handen ineengeslagen en zijn erin geslaagd om in korte tijd een snelteststraat te realiseren. Vanaf komende zaterdag is de snelteststraat op Willeskop 130 in bedrijf.

De snelteststraat wordt voornamelijk opgezet voor bedrijven, die zo snel weten of personeel besmet is met het coronavirus. Voor bedrijven is het van groot belang snel te weten of werknemers besmet zijn met het virus. Bij een negatieve test kunnen werknemers sneller weer aan de slag. Inwoners die zich willen laten testen, zijn ook welkom.

Snelteststraat voldoet aan strenge eisen
Snelteststraten zijn inmiddels gemeengoed in Nederland, maar de inspectie van de gezondheidszorg heeft aangegeven streng te gaan controleren op de veiligheid en betrouwbaarheid hiervan. Zo hebben zij de voorkeur dat een BIG-geregistreerde arts de processen in de gaten houdt en dat enkel geschoold personeel de testen afneemt. Aan deze voorwaarden voldoet de teststraat in Montfoort. Het personeel in de teststraat houdt zich aan alle veiligheidsnormen en volgt alle door het RIVM voorgeschreven reglementen.

De Montfoortse teststraat maakt gebruik van de sneltest van Abbott. Deze test is officieel goedgekeurd door de overheid en geeft binnen 15 minuten een uitslag. Deze test heeft bovendien een hoge betrouwbaarheid.

Prijs
De prijs per test zal 95 euro (exclusief BTW) bedragen. Bij grote afname of abonnementsvormen voor bedrijven zijn er prijzen in overleg mogelijk. De bedoeling is dat de teststraat elke dag (inclusief weekenddagen) open zal zijn op afspraak, in principe alleen in de ochtend. Bij toenemende vraag kan dit worden uitgebreid.

Voor het afnemen van de sneltest dient eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt. Voor meer informatie over de snelteststraat in Montfoort is de website www.sneltestmontfoort.nl gelanceerd.

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.