In gesprek met ’t Bakkershuis: “Hier kunnen we elkaar blijven kennen, ondanks dat je wel eens dingen vergeet”

In het nieuws

SWOM is sinds dit jaar gestart met ’t Bakkerhuis: een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten en/of beginnende dementie. Ter ere van de officiële opening van het huis gingen wij met enkele deelnemers in gesprek.

Met Marjon de jong (coördinator ’t Bakkershuis) en Nico en Erna Pauw praten we over het belang van ’t Bakkershuis. Nico heeft beginnende dementie en Erna is zijn echtgenoot en mantelzorger. Met elkaar geven ze een goed beeld van wat ’t Bakkershuis doet.

’t Bakkershuis heeft sinds 1 mei de sleutel gekregen en heeft op 1 juni een kleine opening gehad. Een ‘grande opening’ vond plaats op 17 september, een paar dagen voor Wereld Alzheimer Dag (21 september).

De deelnemers hebben allemaal de hoop dat ’t Bakkerhuis er nog lang zal zijn. “Ik hoop wel dat dit blijvend is. Ik vind het heel belangrijk”, aldus Erna. “Gewoon klein blijven, wat Montfoorters zijn”, voegt Nico daar aan toe. “Dat is goed zo. Dat je elkaar blijft kennen, ondanks dat je wel eens dingen vergeet.”

Je kunt de podcast beluisteren via de spotifyplayer op deze pagina, op spotify of op soundcloud.

Meer lezen over 't Bakkershuis?

Kijk op https://www.swomontfoort.nl/t-bakkershuis

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.