Dubbel succes voor Professionals in Design: "We hebben echt héél veel sollicitaties gehad"

In het nieuws

De zoektocht naar extra vormgevers leverde Professionals in Design tientallen sollicitanten op. Via Montfoort Werkt slaagde het bedrijf erin twee nieuwe krachten vast te leggen. Wij spraken met eigenaresse Iris Dorrestein en haar rechterhand en projectmanager Yoeri Pfaff over de succesvolle oproep én over hun bedrijf.

Op de foto: Iris Dorrestein en Jurrian Mol, een van de twee nieuwe werknemers die Professionals in Design heeft aangenomen.

Professionals in Design: méér dan alleen vormgeving
Vanuit hun kantoorpand op de Waardsedijk Oost, boven sportschool Fitfever, vertellen Iris en Yoeri vol enthousiasme over Professionals in Design. Eén ding is duidelijk: Professionals in Design is méér dan een vormgevingsbedrijf. "Professionals in Design is strategisch partner van ondernemers die willen dat hun merkbeleving staat als een huis. Zodat klanten hun product alleen al willen om hoe het gepresenteerd wordt", legt Iris uit. Yoeri, een maand geleden begonnen als Projectmanager, vult aan: "Wij snappen waar onze klanten heen willen, wat daar voor nodig is en hoe vormgeving daarin kan helpen. Er zijn heel veel bureaus die een flyer of website kunnen ontwerpen, maar wij denken strategisch mee. Hoe kan merkbeleving helpen om jouw bedrijf verder te laten groeien? En hoe breng je alle losse elementen, zoals je website, je logo, je visitekaartje en je e-book, bij elkaar zodat het een aantrekkelijk en kloppend geheel wordt."

Het bedrijf is de afgelopen tijd hard gegroeid. De coronacrisis heeft alleen maar meer bedrijven laten beseffen dat hun online business belangrijker is dan ooit. Maar waarom kiezen veel organisaties juist voor Professionals in Design? Iris: "We zijn echt een strategische partner voor onze klanten en natuurlijk zijn we hier allemaal super creatief. We proberen altijd out of the box te denken en toffe, nieuwe concepten te ontwikkelen, zodat het écht gaat werken in plaats van dat je bijvoorbeeld alleen maar een leuk visitekaartje hebt.” Als voorbeeld laat ze hun eigen ‘visitekaartje plus’ zien, een klein boekje waarin staat beschreven wat Professionals in Design allemaal doet. "Ze zien het levend, ze zien hoe mooi het is. Dat maakt het gelijk interessant. Qua conversie werkt dat gewoon supergoed."

PID3-afbewerkt.jpg

Iris Dorrestein met Jurrian Mol, een van de twee nieuwe werknemers die werden binnengehaald via Montfoort Werkt.

Uitbreiding van het team
Door de groei van het klantenbestand werd in mei van dit jaar gestart met de zoektocht naar versterking. Dat gebeurde via Montfoort Werkt en via LinkedIn. Het leverde tientallen reacties op ("We hebben echt héél veel reacties gehad"), waarvan meer dan de helft via Montfoort Werkt binnenkwam. Inmiddels zijn twee nieuwe vormgevers aangenomen, die beiden binnenkwamen via het lokale vacatureplatform. Iris is dan ook te spreken over Montfoort Werkt: "Het werkt heel makkelijk, dus dat is prettig. En ook voor mensen die willen solliciteren is het platform heel eenvoudig in gebruik. Het heeft ons heel veel reacties opgeleverd, dus daar zijn we heel blij mee."

Ondertussen zet de groei van Professionals in Design door. In december 2019 bestond het bedrijf nog maar uit vier vaste werknemers, inmiddels zijn dat er zeven en nog voor het eind van het jaar verwachten Iris en Yoeri het team verder uit te breiden tot tien personeelsleden. Waarom zouden vormgevers voor Professionals in Design moeten kiezen? “Ik denk dat we mensen echt vanuit hun kracht laten werken. Daar komt bij dat de sfeer binnen het team heel prettig is. Ik heb hiervoor bij een grotere organisatie gewerkt waarin veel werd vergaderd. Hier heb ik nog geen moment vergaderd; je komt hier om gewoon lekker met elkaar aan de slag te gaan. De combinatie van inhoudelijk interessant werk en de sfeer eromheen, maken Professionals in Design een heel leuk bedrijf om voor te werken", aldus Yoeri. Iris vult aan: "Ik vind het heel belangrijk dat onze mensen het naar hun zin hebben en elke dag met plezier naar het werk komen. Toen we door de coronacrisis al een tijd thuis aan het werk waren, appte een van onze werknemers mij met de vraag of we ALS-JE-BLIEFT weer op kantoor gingen werken, omdat ze de hele sfeer zo miste. Dat vond ik een mooi compliment."

Is je interesse gewekt na het lezen van dit interview? Neem dan gerust contact op met Professionals in Design: "De koffie staat klaar. Of het nu om iemand gaat die zijn bedrijf wil laten groeien of om een vormgever die het wel ziet zitten om bij ons aan het werk te gaan: we gaan graag met elkaar in gesprek!"

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.